06
May 2024
2024-05-06T08:45:36+02:00

De tweede Vans pro schoenen van Anthony Van Engelen komt met grote beloften: “Ongeëvenaarde support en een precieze fit die voldoet aan de perfectie normen van AVE.” Wij hebben getest of de Vans AVE 2.0 doet wat hij belooft!

Anthony Van Engelen is een van de grootste personages in het skateboarden en kan met zekerheid worden omschreven als een levende legend. Zijn parts in de “DC Video”, Alien Workshop’s “Mind Field” of Fucking Awesome’s “Dancing On Thin Ice” zijn gewoon onvergetelijk. Voor AVE is “goed” niet goed genoeg en daarom zet hij alleen zijn naam op de beste skateschoenen.

Vans AVE 2.0 new shoe  

Technische details

 

Als je over het algemeen openstaat voor futuristische looks, is de Vans AVE 2.0 een absolute blikvanger – zowel op het board als daarbuiten. Het silhouet is oppervlakkig minimalistisch, maar als je beter kijkt, zie je dat het boordevol verschillende materialen en technische kenmerken zit. De AVE 2.0 is zeer ademend en heeft een mesh-sokvoering, zijkanten, hielgedeelte en tong. Hoewel het misschien niet ideaal is voor temperaturen onder de 10°C, is dit een complete gamechanger voor de zomer. Het voorste gedeelte van de skateschoen is gemaakt van beproefd suède en is voorzien van oogjes voor vetersluiting. De kleine tussenruimte zorgt voor een merkbaar betere bewegingsvrijheid bij het afwikkelen van de voet.

Vans AVE 2.0 new detail

Van de UltimateWaffle zool tot het ULTRACUSH voetbed, RapidWeld en DURACAP proces – de Vans AVE 2.0 maakt gebruik van alle technologieën die speciaal zijn ontwikkeld voor skateschoenen, waarbij enkele essentiële gebieden zijn versterkt met de DURACAP. Dankzij RapidWeld worden de verschillende delen van de schoen met elkaar verbonden door middel van hitte, waardoor externe naden die kunnen scheuren worden geëlimineerd. De UltimateWaffle zool en het ULTRACUSH voetbed zorgen voor een verbeterde demping en garanderen tegelijkertijd een hoge mate van grip op de zool. Kortom, de AVE 2.0 is een van de beste schoenen die speciaal op maat zijn gemaakt voor skateboarden.

Fit en boardgevoel

 

In elk opzicht is de Vans AVE 2.0 een schoen die voor een specifiek doel is gemaakt: skateboarden, maar met een puur atletische benadering. Het out-of-the-box gevoel is erg strak, maar niet knellend, vergelijkbaar met de fit van een voetbalschoen. De inlegzool vormt zich perfect naar de enkel en voorkomt dat er überhaupt drukpunten ontstaan. Over het algemeen zijn de veters bijna meer een sierelement en dienen ze voor een nog betere fit, aangezien de inlegzool zich over de hele tong uitstrekt. De toe box is daarentegen aangenaam ruim.

Vans AVE 2.0 detail back

Je moet affiniteit hebben met nauwsluitende skateschoenen om van de AVE 2.0 te leren houden. Ze zijn true to size. De binnenzool bestaat uit een dunne, uitneembare schuimzool. Door de dikkere binnenzolen kan de schoen onaangenaam strak zitten en kunnen er drukpunten ontstaan. Voor mensen met smallere voeten zoals ik is de AVE 2.0 ongelooflijk comfortabel.

In het hielgebied is de buitenzool hard, maar ondanks het stijve gevoel absorbeert hij veel impact en houdt hij de voet extreem stabiel. Richting de voorkant van de schoen wordt de buitenzool flexibeler, waardoor een comfortabele mix van de cup- en vulzool mogelijk is op plaatsen waar deze hun beste eigenschappen kunnen laten zien. Een dergelijke mix van gespecialiseerde eigenschappen, waaronder de strakke fit, maakt de AVE 2.0 perfect voor flip tricks en technisch skaten. Je voelt je 100% verbonden met je board met uitstekende grip. Tijdens de test heb ik geen problemen ondervonden bij het uitvoeren van een trick in mijn Vans AVE 2.0 skateschoenen. Vanuit puur atletisch oogpunt zijn deze schoenen alles wat je maar kunt wensen in een skateschoen.

Duurzaamheid

 

De duurzaamheid is zeer vergelijkbaar met die van de Vans AVE Pro, namelijk bovengemiddeld. De buitenzool is extreem duurzaam, verliest de stijfheid niet en laat je nooit in de steek tot het einde. De AVE 2.0 presteert goed, maar niet uitmuntend op standaard flick punten, vooral op het gebied van de Kickflip.

Vans AVE 2 after 15 hours of skating
Vans AVE 2 after 15 hours of skating

Vergeet niet dat de schoen is ontworpen met de juiste hoeveelheid materiaal om 100% prestatie te leveren, en niet om je voor altijd te begeleiden. De mesh-inlegzool is echter bestand tegen slijtage, zelfs na 15 uur.

Vans AVE 2 after 15 hours of skating detail

Conclusie

Als je op zoek bent naar een compromisloze skateschoen die 100% prestatiegericht is en het eenvoudige maar futuristische silhouet je aanspreekt, dan is de Vans AVE 2.0 de perfecte keuze. Als je de voorkeur geeft aan een nauwsluitend en atletisch gevoel in je schoenen, is de Vans AVE 2.0 misschien wel de meest geavanceerde Vans schoen die je ooit zult ervaren. Ik geloof dat hij zijn naam eer aan doet als waardige opvolger van de eerste pro schoen.

VOORDELEN
  • merkbare technische upgrade van de VANS AVE PRO
  • compromisloze prestaties
  • uitstekende afwerking en goede duurzaamheid
NADELEN
  • prijs
  • alleen duurzaam voor smalle voeten
  • andere inlegzolen kunnen de pasvorm te strak maken

Leave a Reply

Über